Zoals elke student heb ook ik een baantje naast mijn studie nodig. Niet zozeer om werkervaring op te doen, maar vooral om een beetje te kunnen leven. Want zoals we allemaal wel weten: het studentenleven is niet goedkoop. Op jezelf wonen, studeren, eten, af en toe borrelen, soms buiten de deur eten, winkelen, uitjes, kort om een student heeft best aardig wat nodig om rond te komen.

blog 15

Nu mag ik absoluut niet zeuren over geld, en dat was ik ook helemaal niet van plan! Ik heb hele lieve ouders die me financieel ondersteunen, maar ik vind het zeer logisch om ook zelf brood op de plank te kunnen brengen. Dus vandaar dat ik naast mijn functie als raadslid van de universiteitsraad (waar je gelukkig ook een leuke vergoeding voor krijgt) een baantje heb in een verzorgingshuis.

En eigenlijk is dit baantje bestwel studentikoos. Ik zorg er namelijk voor dat eens in de twee weken de bewoners van het verzorgingshuis lekker kunnen BORRELEN! En dat kunnen ze aardig goed. De meeste vinden het erg jammer als ik om kwart voor vijf moet vertellen dat het toch echt klaar is met de jonge jenever, port of wijn. De bitterballen zijn op en de koelkast is afgesloten. Ik moet nog even helpen in de huiskamer met de broodmaaltijd voor een aantal bewoners en dan mag ik om 6 uur naar de trein (gelukkig is dat 5 minuutjes) rennen om de trein van 8 over 6 op voorschoten richting de Vink te halen.

Behalve dat het erg leuk is om te doen betaald het ook nog goed. Ik mag dus niet klagen over dit baantje. Behalve dan misschien over het feit dat ik nauwelijks vrije tijd over heb om nog wat voor mezelf of samen met m’n vriend te kunnen doen (ik loop zoals de meeste van jullie weten ook 40 uur stage per week). Daardoor heb ik besloten dat ik na mijn eerste jaar in het verzorgingshuis ga stoppen.

Komend jaar ben ik ook lijsttrekker van Bewust en Progressief voor de UR, dus dat wordt genoeg extra tijd die ik kwijt ben aan het voorbereiden van de campagne, en vanaf 1 september (hopelijk als we genoeg stemmen binnen halen natuurlijk!) nog wat drukker met de UR dan nu. Ik heb er ontzettend veel zin in! Daarnaast ga ik volgend jaar mijn laatste masterjaar in, wat ook genoeg tijd gaat kosten. Dus voor mij helaas geen tijd meer voor een lucratief baantje naast mijn studie. Maar voor iedereen die iets leuks (en goed betalend) zoekt: Gastvrouw in een verzorgingshuis!