2017 is begonnen! Dus een gelukkig Nieuwjaar gewenst namens mij en het Leids Kwartiertje (ook al is het ondertussen al de elfde, maar dat maakt niet uit). Er zijn ondertussen ook twee kersverse nieuwe bloggers begonnen, dus volg Simone en Key vooral ook in al hun doldwaze avonturen.

Aan mij dus de eer om de eerste blog van het nieuwe jaar te schrijven, dus hoe kan ik dat beter doen dan supercliché over mijn goede voornemens te vertellen. Normaal gesproken weet je vooraf al dat je voornemens in een mum van tijd zullen sneuvelen, maar 2016 was niet bepaald ideaal voor mij. Tijd om dus drastisch dingen anders te doen.

1. Miljonair worden

Nou, hier kan ik vrij kort over zijn: ik heb de oudejaarstrekking niet gewonnen, dus tenzij ik een koffertje met geld vind, zit dit er niet in.

2. Mijn bachelor halen

20170110_112418Het wordt dit jaar wel eens tijd dat ik mijn bachelor ga halen, zodat ik aan mijn master kan beginnen. Dat betekent dat ik mijn scriptie moet schrijven, en dat ik nog een laatste vak moet halen.

Gisteren was ik zelfs al even te vinden in de Universiteitsbibliotheek. Volgens mij was het de eerste keer dat ik daar kwam (op de bibliotheekinstructie na). De mensen in de bieb keken me ook aan, alsof ze roken dat ik daar niet thuis hoorde.

Begin februari zal ook mijn zesde poging zijn om eindelijk het vak ‘Vroege Steden en Staten’ te halen. Ja, je leest het goed… Maar niemand is perfect. Toch?
(UPDATE: bij het inzien van het tentamen was er een rekenfoutje gemaakt, en nu heb ik het wel gehaald met een prachtige 5,5!)

3. Stage/werk vinden

Het duurt nog wel even voor ik aan mijn master kan beginnen, dus waarom mijn tijd verdoen? Ik kan beter werk vinden om geld te verdienen, of een goede aansluitende stage vinden om ervaring op te doen.

4. Meer reizen

Ik houd van reizen, dus waarom zou ik niet meer reizen? Het hoeft niet eens duur te zijn, Voor een paar tientjes kan je vaak al in een andere Europese hoofdstad zijn. Wie gaat er mee?

5. Niet zo lui zijn en doorzetten

Als ik heel eerlijk tegen mezelf ben, kan ik vrij lui zijn. Daarom ga ik dit jaar meer doen (Misschien komt die scriptie dan ook een keer af). Ik heb ook regelmatig ideeën van wat ik wil doen, maar voordat ik al echt begonnen ben, zit ik alweer wat anders te doen. Zonde, dus dat gaat dit jaar anders.

6. Sparen

Mijn stufi is al afgelopen, het einde van studeren komt ook dichterbij, en geen kans dat ik terug ga naar mijn ouders. Dus misschien wordt het ook tijd om alvast te sparen, en niet te veel impulsieve uitgaven te doen. Tenzij ik de oudejaarstrekking van 2017-2018 win natuurlijk!

7. Masterkeuze

Aangezien ik door mijn goede voornemens mijn bachelor dit jaar ga halen, moet ik ook mijn definitieve masterkeuze maken. Ik heb mijn keuze ondertussen al gemaakt. Maar dit houd ik nog even geheim voor een latere blog!


Heb jij nog goede voornemens? Deel ze hieronder in een reactie!