Voor mij is het soms lastig om aan nieuwe situaties te wennen. Nieuwe mensen, nieuwe omgeving, nieuw rooster. De afgelopen drie maanden van mijn master waren leuk en interessant, maar ook best intimiderend. Ik wil vandaag een aantal tips met je delen die mij helpen om gemotiveerd te blijven.

1 – Muziek

Er zijn voor mij grofweg twee manieren om mijzelf met muziek te motiveren aan de slag te gaan: klassieke muziek en populaire muziek. Afhankelijk van wat ik aan het doen ben koos ik de afgelopen weken uit de Spotify playlist “Good Vibes” of het prachtige album “Yo-Yo Ma Plays Ennio Morricone” (voor degenen die deze namen niets zeggen: Ma is een wereldberoemde cellist, Morricone een wereldberoemde filmcomponist).

2 – Beweging

Ik heb de neiging om krampachtig tijd te verzamelen en die tijd vervolgens te verspillen met de dingen die ik niet zou moeten doen en bovendien mij niet helpen later productiever te zijn. Daarom heb ik mijzelf de laatste maand de tijd gegeven om weer te beginnen met dansfitness en yoga. Zeker als ik veel met m’n hoofd moet doen is het zo heerlijk om weer contact met m’n lichaam te maken. Vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon en ik kan weer fris verder werken.

3 – Lachen

Filmpjes op Youtube, de VPRO serie Missie Aarde, snapchat filters, of gewoon uit pure vermoeidheid met je beste vriendin buikpijn krijgen van het lachen om een opmerking die niemand anders ter wereld ooit grappig zal vinden.

IMG_0386

4 – Mijn honden

Soms ik alles wat je nodig hebt om je even op te beuren de snuitjes van je twee lievelingsdieren. In mijn geval de honden van mijn ouders: Malu en Vito. Als ik in de tentamenperiode geen tijd heb om ze te komen knuffelen kan ik gelukkig rekenen op mijn zus, die mij voorziet van voldoende snaps om de dag door te komen:

IMG_0356   Vito bandito   IMG_0369

5 – Verwennen

Het ultieme ontspannende verwenmoment voor mij is huidverzorging: maskertjes, serums, m’n nieuwe cleansing brush die Ultimate Skin Spa System heet (wat kan er ontspannender zijn?), en rondlopen in zachte pyjama’s en een hagelwitte badjas . Als ik mij even een uurtje in een spa kan wanen ben ik weer helemaal opgeladen.

IMG_1696

6 – Werkplek

Ik ben een erg opgeruimd persoon, dus studeren temidden van chaos werkt bij mij averechts. Ik wil graag naar schoonheid en orde kunnen kijken vanaf mijn werkplek. Daarom houd ik alles netjes en schoon en zet ik mooie dingen neer om naar te kijken.

IMG_0353

7 – Inspiratiebronnen

Soms heb je even de woorden van een ander nodig om je weer op weg te helpen. Er zijn de afgelopen tijd twee inspiratiebronnen in het bijzonder die op de een of andere manier altijd het juiste weten te zeggen. Ten eerste, mijn eigen zus Gabriëlla. Zij maakt van ademen haar werk en helpt mensen verliefder op zichzelf te worden en vol in het leven te staan. Ze plaatst prachtige inspiratie op haar Facebook-pagina.

Ten tweede een coach waar ik via mijn zus mee in aanraking ben gekomen: Mara Glatzel. Haar poëtische nieuwsbrieven en inspirerende Instagram zorgen voor een dagelijkse boost.

Zij helpen mij mezelf toestemming te geven dingen op mijn eigen manier te doen en angst en stress een plekje te geven.

gabriella Facebook

IMG_0384

Ik kom mijzelf tegen in allerlei aspecten van mijn studie en in de combinatie die ik maak met werken. Ik kom verwachtingen tegen over mijzelf en over mijn studie die niet kloppen met de werkelijkheid en dat is best confronterend. Ik ben mij de afgelopen maanden gaan realiseren dat deze studie om mijzelf gaat. Niet om hoe andere mensen mijn werk gaan waarderen, maar om iets te maken waar ik trots op kunt zijn. Ik mag deze studie doen zoals ik die wil doen, zoals dat voor mij goed voelt. Ik hoef het niet op dezelfde manier aan te pakken als anderen, ik hoef mijzelf niet op mijn kop te geven als het even niet lukt, ik hoef mij niet overweldigd te voelen. Als ik eerlijk ben naar mijzelf en anderen kan ik precies uit deze studie halen wat ik nodig heb.

Ik hoop dat je inspiratie kan halen uit mijn tips, en deel vooral hieronder hoe jij jezelf een hart onder je riem steekt!