Het is alweer wat maanden geleden, maar na mijn vorige blog over stages waren mensen redelijk benieuwd hoe mijn stage in Nicaragua was. Door de hoeveelheid leesvoer is het een tweedelige blog geworden, dus houdt het Leids Kwartiertje goed in de gaten. Lees snel verder over een stage die ik nooit meer zal vergeten!

Stageplaats

Het was alweer twee jaar geleden tijdens een veldwerkavond van onze studievereniging, waar een student vertelde over het project. Mijn Indiana Jonesgevoel speelde op en ik meldde me zo snel mogelijk aan bij de professor die het project leidde. Vliegtickets werden geboekt, backpack- en graafspullen aangeschaft, en zo stond ik enkele maanden later op Schiphol. Samen met Eva, waar ik samen mee vloog en nog na afloop mee ging reizen, werden we uitgezwaaid door onze ouders en stapten we op het vliegtuig.

Twee keer overstappen en negentien uur later waren we dan eindelijk aangekomen in Managua, de hoofdstad van Nicaragua. De volgende dag spraken we met andere studenten en een van onze begeleiders af en vertrokken we in een volgepakt busje naar Juigalpa, het stadje wat ons thuis werd voor de vier weken van het project.

11393060_10152577162059058_2742627865961857474_n

reizen achterin een pick-up is een veel gebruikte manier van reizen in deze landen

De eerste dag zijn we vrijwel het hele gebied doorgewandeld met uitgebreide uitleg over het gebied en de site. Waar we werkten was een prachtig gebied. Het was een heuvelachtig landschap met door mensen opgeworpen heuvels. Vanaf de grond zie je het niet, maar als je vanuit de lucht kijkt, zie je dat de mounds in een cirkelvormige patroon liggen.. Waar de site voor diende weten we nog altijd niet, maar het onderzoek blijft doorgaan. Met deze galerij zie je enkele foto’s van het gebied en wat voor dingen we hier aantroffen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Vamos a la Playa

Na de opgraving ben ik met Eva nog gaan reizen door Nicaragua en El Salvador. Sommige delen van de reis zijn we nog vergezeld door andere studenten die ook dezelfde richting opgingen en dat was maar goed ook, want dan was er gelukkig iemand die een woordje Spaans kon. Met onderstaande foto’s krijg je een kleine impressie van de reis en dit mooie gebied. Ik kan helaas niet alle foto’s laten zien, dus het blijft bij een kleine selectie.

Het was een geweldig onderzoek, maar wel in een wat strenger klimaat. Veel mensen zijn ziek geworden en ik en enkele andere studenten zijn in het ziekenhuis beland. Volgende week verschijnt mijn volgende blog, waar ik vertel over het ziekenhuis en hoe ik in die ellende terecht ben gekomen…

Lees hier deel twee van de stageblog in Nicaragua

Deze diashow vereist JavaScript.