Zonnebril op, korte broek aan en slippers uit de kast: brace yourself summer is coming! En waar kunnen we dat nu beter vieren dan op een leuk festival? Gelukkig staat de zomer in Leiden en Den Haag bol van de festivals. Van fancy hapjes en lekkere deuntjes tot kunst en cultuur. Hier lees je een overzicht van alle foodfestivals in Leiden en Den Haag die je deze zomer niet mag missen! 

Foodfestivals

Genieten van hapjes tijdens een foodtruckfestival

Genieten van hapjes tijdens een foodtruckfestival

 • Den Haag: Rrrollend Den Haag. 2-5 juni, 3-6 augustus, 22-24 sept.
  Op dit foodfestival vind je veel foodtrucks en een hele fijne sfeer. In de speciale XXL zomereditie kun je genieten van een hapje, drankje, entertainment en gezelligheid op het Malieveld in Den Haag.
 • Leiden: Lepeltje Lepeltje. 9-11 juni. 
  Je kunt de meest uiteenlopende gerechten proeven in het Van der Werfpark. Ondertussen spelen bands en DJ’s chille muziek en is er ook nog een mooie-spullen-markt. Toegang is gratis!
 • Den Haag: Sushi Festival Joy. Vrijdag 9 juni 16:00 – 23:00.
  Tijdens dit Asian streetfoodfestival kun je allerlei gerechten proeven uit de Japanse keuken: niet alleen sushi, maar ook streetfoodhapjes zoals dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes. Ook kun je meedoen aan een karaoke hotel, een sushiworkshop, een game room en genieten van een ontspanningsmassage.
 • Leiden: Leiden Culinair. 22 juni-25 juni.
  De Kaasmarkt wordt omgetoverd tot het proeflokaal van Leiden en omgeving, waar Leidse restaurants hun beste gerechten presenteren.
 • Leiden: Picknick Festival. 2 juli, 9 juli, 16 juli, 23 juli.
  Haal je picknickkleed uit de kast en kom naar dit festival in het Van der Werfpark. Gezelligheid gegarandeerd. Geniet van muziek, theater, markt en foodtrucks!
 • Den Haag: What the Fork?!? Zondag 23 juli 12:00 – 20:00 op de Pier in Scheveningen.
  Dit is een indoor foodtruck festival waar je kunt genieten van hapjes op een bijzondere locatie boven zee, De Pier! Ook is er een Handmade & Delicatessenmarkt.
 • Leiden: RRRollend Leiden. 25-27 augustus.
  Ook in Leiden wordt dit leuke foodtruck festival gehouden!

Deze zomer hoef je je niet te vervelen. App je vrienden, trek je korte broek uit de kast en zet je retro zonnebril op: het is festival tijd. Naar welk festival ga jij sowieso?

Zit je al vol van alle foodfestivals en heb je eigenlijk meer zin om te dansen? Lees dan volgende week vrijdag deel 2 waar ik alle muziekfestivals van Leiden en Den Haag met je deel.

Handige bronnen voor activiteiten in Leiden en Den Haag