Een studentenleven

Waar het Nederlands elftal op stoom komt en heel Nederland in een “oranje vakantiestemming” geraakt heb ik een stageplek gevonden. In de maanden juli en augustus ruim 40 uur per week werken. Ja het klopt, ik heb echt een studentenleven.

De master Ondernemingsrecht

De master Ondernemingsrecht telt net zoals alle andere masterspecialisaties van Rechtsgeleerdheid 60 EC punten. Deze punten worden verdeeld over verschillende inhoudelijke vakken, een practicum en privatissimum, natuurlijk de scriptie en tot slot de verplichte stage. De stage neemt 5 EC punten in beslag en duurt gemiddeld twee maanden. Gezien het redelijk volle jaar kiezen veel studenten ervoor hun stage in de zomerperiode te plannen.

Een studentenleven

Je hoort vaak dat je zo lang mogelijk moet genieten van het studentenleven. Zo bestaat het beeld dat studenten elke dag vanaf 15.00 uur op het terras bier drinken en lange vakantieperiodes hebben. Een leven dat totaal niet is te vergelijken met het leven van de werknemer. Dit beeld is echter ongenuanceerd. Zo zijn er werknemers die halve dagen werken en masterstudenten die stage lopen in de zomer.

De laatste week van augustus

Één van mijn laatste blogs dit collegejaar is wellicht deels geschreven uit zelfmedelijden, aangezien ik niet kan genieten van het prachtige zomerweer. Voor de medelevende lezer die in vakantiestemming een traan wegpinkt bij het lezen van mijn blog, er is ook goed nieuws! De laatste week van augustus heb ik vrij gekregen en ga ik lekker op vakantie. Toch wel een studentenleven!

Unknown-3