Wauw, oja, ik deed naast mijn studie ook nog bloggen voor Masters in Leiden… OOPS! Verder is dat totaal niet een soort van afstudeerstress. Uuuhhhh, natuurlijk ontzettend leuk. En het hoort er absoluut bij, maar veel andere zaken schieten erbij in. Voor wie het nog niet doorhad, ik ben inderdaad met het allerlaatste van mijn master bezig. Nog drie à vier maanden en ik mag mezelf Cynthia Pullen MSc noemen. Dat allerlaatste is mijn zes maanden onderzoek. Ik heb het geluk dat ik bij Astellas Pharma mijn onderzoek mag doen. Dat Japanse bedrijf dat een kleine twee jaar geleden een gloednieuw gebouw op het Bio Science Park uit de grond stampte. Misschien wel leuk om wat anekdotes van deze stage naar boven te halen. En daarbij ook gelijk wat tips en tricks.

Ik ben op deze plek terecht gekomen mede doordat ik tijdens mijn bachelor bezig was met het zogenaamde “netwerken”. Eerst dacht ik ook, wat een term. Dat klinkt zo elitair, en wat heb je er eigenlijk aan. Nou dat zal ik je vertellen. Na op een aantal beroependagen, Young researchers days en carriere-avonden, georganiseerd door mijn studievereniging (L.P.S.V. „Aesculapius”) of de landelijke farmacie vereniging (K.N.P.S.V.), gesproken te hebben met een medewerker van Astellas, had ik afgelopen jaar de stoute schoenen aangetrokken en haar een e-mail gestuurd. Ze reageerde heel enthousiast en nadat ik mijn motivatie en CV had gestuurd was het redelijk snel geregeld. Dat kan dus het netwerken opleveren.

En niet alleen een stageplek. Want tijdens mijn stage heb ik door een kennismakingsbijeenkomst met nieuwe medewerkers van Astellas ook een mogelijkheid voor een baan bewerkstelligd. Als het goed is heb ik daar deze maand nog een gesprek over en wie weet heb ik direct na mijn opleiding, waar ik als het goed is 1 september mee klaar ben, ook al een baan. Dus wie in het bijzijn van mijzelf vraagt wat netwerken voor zin heeft, die raad ik toch echt aan om het zelf eens te proberen.

Behalve afstuderen gaat het leven natuurlijk ook verder. Zeker binnen mijn vriendengroep begint de volgende fase, of beter gezegd fases zich aardig aan te dringen. Een studievriendin gaat komende zomer trouwen. Afgelopen maand is een vriendin bevallen van een prachtige zoon en een ander bevriend stel verwacht een kindje. Ook het kopen van een huis zit er voor vrienden van me in. Dus zo spring je van de studententijd in het burgerlijke. Werken, huizen kopen, trouwen, kinderen… het hoort er allemaal bij. Maar nu eerst toch echt afstuderen! Ik ga jullie op de hoogte houden!

 

140618_blog2