Door te reizen leerde ik niet alleen mijzelf beter kennen, ook leerde ik meer over Amerika en de gewone mensen. De reis heeft mij in die zin erg rijk gemaakt, niet letterlijk hoor. 

Als toetje van mijn avontuur in Amerika besloot ik nog een maand lang op pad te gaan. Naar de westkust, een ‘totaal andere wereld’ zoals de Amerikanen het zelf beschrijven. Dit laatste deel van mijn periode in Amerika maakte de ervaring compleet.

Stap uit de bubbel

Door de campus te verlaten stapte ik uit de universiteitsbubbel. Hoewel daar mensen waren met verschillende meningen was iedereen toch hoogopgeleid en erg progressief. De mensen in het rurale land waren heel anders en het was goed om ook dat soort mensen te ontmoeten. Eén gesprek zal mij altijd bijblijven. De man haatte alle moslims ondanks dat hij er maar drie kende en beweerde dat de opwarming van de aarde onzin was omdat het net buiten had gesneeuwd. Een compleet irrationele gedachte in mijn ogen, maar toch besefte ik me dat hij niet de enige was die zo naar de wereld keek.

Geweldige Amerikaanse natuurparken

Amerika is het land van de grote steden, veel mensen denken gelijk aan New York, Miami of Los Angeles. Wat nog wel eens wordt vergeten is dat het land de mooiste natuurparken heeft die ik ooit gezien heb. Op de grens tussen Arizona en Utah liggen er een paar heel dicht bij elkaar. De Grand Canyon is de bekendste, maar er zijn er nog veel meer die echt de moeite waard zijn. Vaak moet je 30 dollar betalen om binnen te komen, maar dan kan je wel de prachtigste wandelingen (lees: hikes) maken.

Reizen

Hiken door the Grand Canyon

Reizen

Het Staircase Escalante National Park

Reizen

Zion National Park

Leren wat zelfstandigheid is

Door alleen op reis te gaan leer je pas echt wat zelfstandigheid is. Uiteraard, in je eentje naar Amerika afreizen en daar een half jaar studeren vroeg ook om veel onafhankelijkheid, maar heel veel was daar geregeld op de campus. Er was altijd wel iemand die je kon helpen. Alleen op reis anders, ik moest elke dag zorgen voor slaapplek en eten. De uitdaging was om dat zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen. Ondanks dat ik mezelf al erg zelfstandig vond heb ik tijdens mijn reis daar nog een extra stap in gezet.

Californië een land op zichzelf  

De westkust van Amerika, en met name de staat Californië is een land op zichzelf. De mensen trekken zich weinig aan van de rest van Amerika hebben veel eigen wetten. Er heerst een heel ander soort cultuur. Mede vanwege het altijd warme weer. Ik was er in januari, maar het voelde als hartje zomer. Aan het strand heb ik dus nog even genoten van mijn laatste vakantiedagen. Aan het strand van San Diego zag ik een prachtige zonsondergang.

Reizen

San Diego Beach

Reizen

San Diego Beach

Kortom, door te reizen heb ik de kers op de taart van mijn Amerika avontuur kunnen zetten. Ik leerde niet alleen mijzelf beter kennen, maar ook het land en de mensen. Ben jij ook ergens op reis geweest? Vertel me wat jij daar zoal van geleerd hebt in de comments!

Tot slot, ben jij benieuwd naar meer beelden van waar ik ben geweest? Neem dan een kijkje op mijn Youtube kanaal VanSlootenTV.