Het is gebeurd! Stop de persen! Wereldnieuws! Het zou dan ook eens tijd worden na vijf jaar, maar het is nu dan toch zo ver! Een kleine vier weken na het inleveren van mijn scriptie kreeg ik namelijk het volgende mailtje:

Geslaagd voor mijn bachelor

Geachte heer Barel,
Hierbij informeer ik u namens het onderwijssecretariaat over de beoordeling van uw bachelorscriptie. De scriptie is beoordeeld met een 7.0 door de betrokken examinatoren. En dan nog wat dingen, maar hier stopte ik al met lezen en begon ik met juichen.

Mijn scriptie was het enige wat mij nog restte, dus het is officieel! Ik ben geslaagd voor mijn Bachelor Archeologie!

Scriptie gehaald dus feestvieren met champagne

Het waren vier (lees: vijf) mooie jaren. Jaren waar ik een hoop vrienden heb gemaakt, veel leuke herinneringen heb gemaakt met de studievereniging Terra en zeker een hoop heb geleerd. Ik kijk terug op de leuke stages (en reizen) in Nederland, Nicaragua en Engeland. Dus mocht je zelf twijfelen om archeologie te gaan studeren, zeker doen!

Mijn plannen voor de toekomst

Wat zijn nu mijn plannen? Na eerst even goed te genieten van de vakantie hoop ik per september met een master te beginnen. Blogger Wendy was niet de enige met ‘Last-minute paniek voor de master aanmelding, want op de deadline van de inschrijving zat ik nog te twijfelen over mijn definitieve keuze. Ook is mijn inschrijving een aantal maal afgekeurd. Eerst moest ik een cijferlijst toevoegen, ook al zou dat eigenlijk niet hoeven. Later was mijn paspoort blijkbaar verlopen, alsof ze me nog niet kennen na al die jaren. De grapjassen.

Masterkeuze

Wat heb ik dan uiteindelijk gekozen? Ik heb lang getwijfeld over Heritage Management, maar uiteindelijk wordt het toch Museum Studies. De reden? Te veel regelgeving bij erfgoed en meer public outreach bij Museum Studies. Het is uiteraard ook mogelijk om beide specialisaties te doen. Maar omdat ik later graag nog het veld in wil, en meer kennis wil over de archeologie in Nederland, wordt mijn tweede specialisatie Archaeology of the Roman Provinces, Middle Ages and Modern Period.

Dus helaas! Ondanks dat ik geslaagd ben, zullen jullie nog een tijdje van me blijven horen! Volgend jaar ben ik (als de inschrijving afgerond is) terug in Leiden voor mijn Master. Ik hoop dat alle anderen ondertussen ook een goed scriptiecijfer terug hebben en dat iedereen goed geniet van hun vakantie.