“Oh god”, denk ik bij mezelf als ik in mijn agenda kijk. Ik ben totaal vergeten een blog te schrijven deze maand en, voor de eerste keer, denk ik dat ik mijn deadline niet ga halen. Ook al heb ik nog een dag, ik heb gewoon geen tijd. Het is zomervakantie, en het enige wat ik op Facebook zie van mijn vrienden zijn statussen over afgestudeerd zijn en vakantiefoto’s van verre landen met witte stranden. Het enige wat ik doe is werken en, al zeg ik het zelf, hard ook.

Toen ik nog in Marokko zat, had ik me eigenlijk voorgesteld dat ik het van de zomer rustig aan zou doen en dat ik veel tijd zou hebben om te genieten van de zon, leuke dingen te doen met vrienden en uit te rusten. Dat is er helaas nog niet van gekomen. Ik heb al iets te vaak de reactie gehad: “Ja, maar je hebt net een half jaar vakantie gehad”, waarop ik steeds wat geïrriteerder reageer met: “Ik werkte wel 45 uur per week in Marokko…”. Oftewel: écht uitgerust ben ik niet maar vreemd genoeg zit ik eigenlijk vol energie. Als ik nu zou schrijven over alles wat ik aan het doen ben, dan zijn we zo een paar duizend woorden verder, dus laten we voor het gemak mijn bijbaan en scriptie even overslaan. Ik wil het hebben over mijn (toekomstig) bestuursjaar.

Officieel begin ik 1 september als voorzitter van ISN (International Student Network) in Leiden, maar op dit moment ben ik er al zoveel mee bezig dat ik opgeteld wel op een redelijk aantal uren kom in de week. Begrijp me niet verkeerd: ik heb een geweldig bestuur en ik vind het leuk om alles aan ISN te ontdekken, maar ik heb wel onderschat hoeveel werk het me zou kosten deze zomer. Zo zijn we momenteel bezig met het budget voor komend jaar, contacten leggen met de universiteit en, wellicht nog de meest veeleisende taak, voorbereidingen aan het treffen voor de internationale introductieweek in Leiden (de OWL) die plaatsvindt eind augustus. Alles is nog nieuw voor het hele bestuur en dat gecombineerd met het feit dat iedereen afwisselend op vakantie is, maakt het nog wel een hele opgave. Hoe meer ik bezig ben met bestuurstaken, hoe meer ik me realiseer dat ik veel ga leren komend jaar. Ik zal veel ballen hoog moeten houden met alles wat ik doe maar stiekem maakt me dat gelukkig. Ik zal vaak genoeg oververmoeid zijn komend jaar, en ongetwijfeld ook wel eens in paniek of radeloos, maar daar gaan ontzettend veel positieve ervaringen tegenover staan.

Ik kijk er naar uit en ik denk dat ik mijn nu zo  drukke zomer volgend jaar wel goed zal maken met een Facebookstatus over afgestudeerd zijn en vakantiefoto’s posten van verre landen met witte stranden.

IMG_0170

Het ISN bestuur van 2016/2017!