In deze blog neem ik jullie een dagje mee naar de UB! Hoe ziet een studiedag in de UB eruit voor mij? Heb ik vrienden in de pauze? Hoelang houd ik het vol? Ik vertel je alles!

Opstarten

10:15 uur. Ik kom aan in de UB. Mijn doel was om er om 9:00 uur te zijn maar dat is helaas niet helemaal gelukt door snoozen, wachten op een huisgenootje bij de douche en dat laatste halfuurtje van mijn favoriete serie. Eenmaal in de UB besteed ik het eerste kwartier aan een plek zoeken, naar de wc gaan en mijn tas uitpakken. Hoeveel waardevolle studietijd zou er hier wel niet in een jaar aan verloren gaan? Ik wil er niet over nadenken.

10:30 uur. Goed, we kunnen eindelijk beginnen. Maar waar? Ik moet en boek en twee artikelen lezen, een beschouwing schrijven en een college terugkijken. Eerst maar eens een planning maken en dan begin ik met lezen. Toegegeven, ik weet prima wat ik wanneer ga doen. Een planning maken is gewoon om me een beetje op gang te laten komen.

Het studeren begint

11:00 uur. Een halfuur verder. Ik besluit alvast te kijken of er iemand pauze wil houden over een uurtje, want de UB gaat naast studeren natuurlijk ook over socializen! Ik gooi in mijn huis-, cordial- en dispuuts-app of er iemand in de UB is die wil pauzeren rond twaalf uur. Even snel Instagram, facebook, snapchat en Whatsapp checken als we dan toch bezig zijn. lekker even soggen. Oh nee, focus! We gaan weer door!

werkplek UB
Mijn werkplek is altijd een chaos. Geen probleem: zolang je planning maar een beetje gestructureerd is!

11:10 uur. Ik begin er een beetje in te komen. Het einde van mijn eerste artikel komt langzaam maar zeker in zicht. Ondertussen heeft een huisgenootje ingestemd met mijn pauze idee dus begin ik vast een beetje weg te dromen over mijn komende kopje thee.

Pauze!

12:00 uur. Pauze! Ik ontmoet mijn huisgenootje beneden, die ondertussen ook twee mensen van haar studie is tegengekomen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Met zijn vieren vertrekken we naar het Lipsius. De UB kantine is prima voor een kopje koffie of thee, maar uitgebreid lunchen gaat er niet echt. Bij het Lips wel. Ik loop langs de verschillende vreemde soepen, en lekkere broodjes. De loempia’s zijn mijn zwakke punt: vooral niet naar kijken dus, doorlopen! Uiteindelijk reken ik een heerlijke lunch af voor een schappelijke prijs. Eén van mijn compagnons heeft ondertussen al zitten azen op tafels en zwaait nu vanaf de andere kant van de Lipsius kantine dat ze een plekje heeft bemachtigd. Met mijn dienblad boven mijn hoofd wurm ik me langs alle scheve tafels, rugzakken en geesteswetenschappen-gekkies (ik mag dat zeggen want ik ben er zelf ook één) om vervolgens neer te ploffen. Echt ontspannen zo’n pauze.

Soep op het Lipsius
Soep op het Lipsius

13:00 uur. Terug in de UB. Gelukkig heb ik gegeten want dan krijg ik niet steeds van die ongemakkelijke blikken van mijn studie-buren als mijn weer eens knort. Nu is er echt geen excuus meer: ik moet mijn prachtige planning waarmaken. Ik kijk een college terug, begin met het schrijven van mijn paper. De jongen die schuin tegenover me zit, kijkt lichtelijk geïrriteerd, waarschijnlijk omdat ik zo hard typ. Sorry man: ik heb tijdsdruk! (En een niet-zo-fancy laptop). Ondertussen begint het te regenen buiten en daar ben ik blij mee: dan heb ik minder de neiging om mijn spullen in te pakken en naar huis te gaan.

Ik dwaal af, tijd voor nog een pauze

15:30 uur. De plekken rondom mij beginnen langzaam leeg te raken en dus heb ik minder sociale druk om iets anders te doen dan voor me uit te staren. Tijd voor een snelle pauze om weer even energie te krijgen. Een dispuutgenootje van mij wil ook wel mee. Zij haalt haar achtste bakje koffie van de dag, ik thee. Ik drink geen koffie, en ben daarmee ook de enige student die dit niet doet. We vinden een tafeltje aan het raam en met de harde regen buiten is het binnen eigenlijk nog best gezellig. Het helpt mij altijd heel goed om even pauze te nemen en over onzin te praten. Dan kan je daarna weer met hernieuwde energie door.

16:00 uur. En weer door! Met goede moed ga ik aan de slag. Het gaat nu wel soepel! Ik ben trots op mezelf. Even een snapchat eruit gooien dat ik al de hele dag in de UB zit.

Op naar huis

17:30 uur. Het is mooi geweest. Hoe hard ik ook mijn best doe, ik heb vandaag genoeg gedaan. Onderweg naar de uitgang spreek ik vast af wat ik ga eten vanavond. Iets lekkers, want dat heb ik verdiend. 

Dat was mijn dag in de UB, komen jullie er ook wel eens? Hoe productief zijn jullie dan? Laat het me weten in een reactie!